fbpx

Om oss

Om oss2019-01-06T23:09:15+00:00

Løkka Stall og Stutteri

Stall Løkka, Lier

I mars 2015 flyttet Åse-Berit og Simen inn på et småbruk i Lier. Vi har utvidet til seks stallplasser for store hester, som alle har god plass til å boltre seg på eiendommen, som består av til sammen tretti mål. Det er gjort store utbedringer for profesjonell drift på gården.

Med kort vei til noen av de største anleggene i landet og flere fine ridehaller i nærheten, tar unghestene fatt på sportskarrierene sine på Løkka etter oppveksten i Sigdal.

Vi har solgt Løkka og er på jakt etter en ny eiendom. 

Vet du om en landbrukseiendom eller tomt som kan være aktuell for oss? Ta kontakt!

Stutteri Eken

Far og datter delte tidlig hesteinteressen.

Far og datter delte tidlig hesteinteressen.

S.E. Miss Pogany (f. 2010 e. Diarado/Corland)

S.E. Miss Pogany (f. 2010 e. Diarado/Corland)

Det er far – Nils – og datter – Åse-Berit – i familien Jamne som er rammet av hestegalskapen.

Stutteri Eken oppstod i 2007, da det første sprangføllet ble født på gården vår i Sigdal. Tidligere har det vært avlet travhester her, men etter kjøpet av RDH-hoppen Concordia (e. Corland/Lavallo) i 2001 har det kun vært satsning mot ridehestavl, og da innenfor sprangdisiplinen. Hestene som er født på gården får med seg prefikset S.E. i navnet for å indikere at de kommer fra Stutteri Eken.

Pr 2017 har ti føll blitt født på gården vår, av disse har det vært sju hoppeføll og tre hingsteføll – noe som har passet oss veldig godt da vi ønsker å få frem gode hoppelinjer og bevare gode egenskaper i eksisterende hoppemateriell med det beste av framtiden i flere generasjoner.

Åse-Berit står også bak nettsiden Avlshest.no som har publisert nyheter om ridehestavl fra inn- og utland siden 2008. Det har gitt verdifull informasjon og en fordypning i avlsfaget, samt en innsikt i hingstegenerasjonene. I forbindelse med pressejobben har hun, i tillegg til den norske, vært på kåringen i Dansk Varmblod fem ganger, KWPN fire ganger, samt Holstein, Westfalen og Oldenburg i Tyskland. Det er helt avgjørende for avlsfremgangen at man følger med på kåringer og unghesttester for å se hvilke hingster som slår til over tid.

Nils har stor erfaring med dyreavl innenfor svineproduksjonen, hvor han har drevet en moderne foredlingsbedrift i flerfoldige år. I tillegg har han også avlet kaldblodstravere i en årrekke og har erfaring både fra banen og som oppdretter.