Om oss

Om oss2017-08-16T07:48:14+00:00

Stutteri Eken

Far og datter delte tidlig hesteinteressen.

Far og datter delte tidlig hesteinteressen.

Det er far – Nils – og datter – Åse-Berit – i familien Jamne som er rammet av hestegalskapen.

Stutteri Eken oppstod i 2007, da det første sprangføllet ble født på gården vår i Sigdal. Tidligere har det vært avlet travhester her, men etter kjøpet av RDH-hoppen Concordia (e. Corland/Lavallo) i 2001 har det kun vært satsning mot ridehestavl, og da innenfor sprangdisiplinen. Hestene som er født på gården får med seg prefikset S.E. i navnet for å indikere at de kommer fra Stutteri Eken.

Pr 2017 har ti føll blitt født på gården vår, av disse har det vært sju hoppeføll og tre hingsteføll – noe som har passet oss veldig godt da vi ønsker å få frem gode hoppelinjer og bevare gode egenskaper i eksisterende hoppemateriell med det beste av framtiden i flere generasjoner.

Åse-Berit står også bak nettsiden Avlshest.no som har publisert nyheter om ridehestavl fra inn- og utland siden 2008. Det har gitt verdifull informasjon og en fordypning i avlsfaget, samt en innsikt i hingstegenerasjonene. I forbindelse med pressejobben har hun, i tillegg til den norske, vært på kåringen i Dansk Varmblod fem ganger, KWPN fire ganger, samt Holstein, Westfalen og Oldenburg i Tyskland. Det er helt avgjørende for avlsfremgangen at man følger med på kåringer og unghesttester for å se hvilke hingster som slår til over tid.

Nils har stor erfaring med dyreavl innenfor svineproduksjonen, hvor han har drevet en moderne foredlingsbedrift i flerfoldige år. I tillegg har han også avlet kaldblodstravere i en årrekke og har erfaring både fra banen og som oppdretter.

 

 

S.E. Miss Pogany (f. 2010 e. Diarado/Corland)

S.E. Miss Pogany (f. 2010 e. Diarado/Corland)

Stall Løkka

Stall Løkka, Lier

Stall Løkka, Lier

Mars 2015 flyttet Åse-Berit med samboer inn på småbruk i Lier, nærmere bestemt ved Sjåstad/Oddevall. Vi har utvidet til seks stallplasser for store hester, som alle har god plass til å boltre seg på eiendommen, som består av til sammen tretti mål.

Ny og forbedret ridebane ble ferdigstilt i juni 2015. Med kort vei til noen av de største anleggene i landet og flere fine ridehaller i nærheten, tar unghesten fatt på sportskarrierene sine på Løkka etter oppveksten i Sigdal.

På Stall Løkka kan du få vasket dekken, schabracker m.m – og kjøpe hestefôr fra Pavo. Ta kontakt!