S.E. Embla / Dagens Føll / Norsk Varmblod / Favorit Ask x Crelido / Stutteri Eken / Åse-Berit Jamne

AVLSHEST.NO


Åtte føll møtte til utstilling på Nordre Hauger Gård i Lørenskog, og seks av disse ble stilt i premieklasse I. Dagens beste føll ble hoppeføllet S.E. Embla.

Av de fem dressurbetonte føllene fikk fire 1. premie og videre adgang til Eliteskuet med åtte i helhet, mens to av de tre fremmøtte sprangbetonte føllene fikk adgang til landsfinalen på Stall-K i begynnelsen av september.

– Det var deilig å se så mange gode føll, forklarte dommer Jens Søgaard (DK) som mente at kvaliteten på føllene var høy. – Men det var ett føll som overstrålet dem alle – et meget uttrykksfullt og velutviklet føll, sa Søgaard om dagens beste føll i Region 2, S.E. Embla etter Favorit Ask/Crelido som er oppdrettet av Nils og Åse-Berit Jamne. Moren S.E. Chloé (e. Crelido/Corland) ble Årets 2-årshoppe i sprang i Norsk Varmblod i 2009.

Søgaard og Cecilia Walin ga føllet 9 for type, 8,5 for kropp, 8,5 for ben, 7 i skritt, 7,5 i trav og 9 for galopp og helhetsinntrykk. – Et helt fantastisk imponerende føll. Det er et høystilt, velutviklet føll med pent hode, en passe lang og velformet hals, en middellang skulder og manke. Den har middels stort salleie, men til gjengjeld har den et langt og muskelsatt kryss.  Vi har bemerket at den har et meget velstilt fundament, den står meget korrekt.  Den har en fantastisk rommelig og meget smidig galopp med meget god balanse, sa Søgaard på vegne av dommerne.