Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er fra 2014, og hestene våre ris tidligst inn i kalenderåret de fyller tre år.


Vi benytter oss av Flyinge-modellen som ledetråd for hva unghestene skal gjøre. Den sier noe om hva man kan forvente av dem i de forskjellige aldersperiodene. Modellen er høyt ansett, og vi har hatt svært god erfaring med den.

2,5 – 3 år
Utbildningsmoment:
Sadeltämjning och inridning, longering, häst vid hand, löshoppning.

Dette er nokså vanlig for 2,5-årige hester, men å si ‘ridd inn’ er i beste fall upresist, om ikke rett og slett misvisende. ‘Sittet inn’ er mer korrekt.

Det er imidlertid viktig å poengtere at alle hester er forskjellige, og slettes ikke alle passer inn i modellen. Dette tas hensyn til, og det er kun hester som er klare for det, fysisk og psykisk som blir sittet inn som 2,5-åringer. Hestene våre som er et resultat av modellen, har vist seg å være svært holdbare, sterke og sunne hester!

Prosessen innebærer i praksis at hesten lærer å ha på seg sal og hodelag, samt rytter i alle tre gangarter. Deretter får hesten helt fri til den settes i gang igjen som 3-åring.