Simen har lenge snakket om å lære seg å ri, men unghestene våre er ikke helt egnet til den jobben. Da vi tidligere i høst fikk tilbud om en eldre superhoppe som tidligere også har hatt føll, var det vanskelig å takke nei.

KWPN-hoppen Rosita e. Indoctro/Triton/Joost er født i 1998 og har hatt en utrolig lang og suksessrik sportskarriere. Hun er født i Holland, hvor hun også fikk to føll. Amund Eide kjøpte henne til Norge, og ble ridd av ham og Therese Søhol Henriksen før Eyvind S. Nistad kjøpte henne.

Imponerende resultatliste

Hun har gått opptil 150 cm, og har en imponerende lang liste med plasseringer og seirer. Jeg har tatt en rask titt i resultatene jeg har funnet fra 2008 til 2015 og satt opp de aller beste resultatene i tilfeldig rekkefølge under.

OL- og VM-vinner Jur Vrieling har også ved flere anledninger ridd Rosita i høydehopping, hvor hun har hoppet 195 cm flere ganger – også uten bitt!

Avstamningsmessig har hun Indoctro i første ledd – som pr 2014 lå som nr 9 på «WBFSH Top 10 Show Jumping Sire Ranking» – og ellers Triton – internasjonal spranghest med Piet Raijmakers i salen – og Joost i andre og tredje ledd. Joost er også tredje ledd hos f.eks. Cabachon, og ifølge Schockemöhle a most valuable stallion that have unfortunately only been used in a very limited span for Holstein breeding, a fact that adds an almost unique touch to the pedigree and makes it particularly desirable.

Rosita / Indoctro / Joost / KWPN / Stutteri Eken

Morslinjen har produsert flere gode dressur- og spranghester på internasjonalt nivå, samt en feltrittshest (Valentino e. Perion) som konkurrerer i CCI4* med britiske Sarah Bullington.  Her fra Burghley 2014.

Rosita er en hyggelig og ukomplisert hest med et utrolig godt gemytt, som har slått seg fint til ro på Løkka. Vi takker for tilliten og skal gjøre vårt beste for at Rosita blir hos oss lenge.

Artikler om Rosita

Utdrag resultater 2008 – 2015