S.E. Chloé / Dansk Varmblod / DH / Stutteri Eken / Åse-Berit Jamne
S.E. Chloé på eksteriørseminar med Poul Graugaard på Linnesvollen 27. januar. Hyggelig at hun tydeligvis falt i smak, dette var kommentarene.

Poul Graugaard

Det første man legger merke til, er at det er meget aktive bakbein. Hun arbeider med sine bakbein og sørger for å komme frem av jorden. Hun virker som en hest som vil klare en hel del sprangmessig. Crelido lager den fantastiske edelheten og uttrykket, en deilig look, som jeg selv godt kan like. Det er mye harmoni i hvordan hesten er bygget. Det er god forening mellom hode og hals. Den har et deilig uttrykk, halsen sitter og vender riktig, det er en flott skulder, den er lang og gir et godt salleie, supergod frihet i albuene. litt lang overlinje, som det gjerne må være, men det er med mye smidighet. Det er et litt flatt kryss som ikke har helt særlig negativ betydning hos en spranghest. Det er en riktig lekker modell. Avstamningen er fantastisk.
Crelido har gjort det fantastisk godt, men Corlando er nesten enda mer interessant i avstamningen. Han er en hest som har prestert på topp-plan både i Danmark og i Holland. Han har avlet supre, supre spranghester med mot, forsiktighet og stor kapasitet. Det er i mine øyne en super hest, det der. Meget, meget lekker spranghest. Flott type! Flott harmoni. Smidig overlinje. God balanse. 
Etter løshopping:
– Det hun gjør nå hvor hun begynner å konsentrere seg om oppgaven, er at hun kommer ekstremt godt opp i sin skulder og manke. Selv om hinderne ikke er så høye, så er hun fin og rund i sin rygg og ligger i helt riktig form. Det er en super spranghest. Selv om hun kom litt for hurtig inn, så er det en voldsom kvalitet at hun rekker å improvisere. Hun improviserer og står imot og får det til å passe med et perfekt sprang inn. Det er klasse. Det er en fin hest. En meget fin hest. Hun er hamrende smidig.

S.E. Embla

«Som utgangspunkt er det en helt moderne spranghest. Meget edel, det kan jeg godt like at spranghester er. Den er høystilt. Utifra den måten hun reagerer på, så har hun naturtalent. Den har levert varen, så jeg er helt sikker på at det blir en super spranghest.  8 i type, hode, hals, salleie. Skulderen ligger litt langt fram, det må den gjerne på en spranghest. Den (skulderen) er heller ikke så lang, men den er helt fri i sine albuer, og det er en viktig del av bedømmelsen.

En meget smidig overlinje, et velformet muskuløst kryss. En meget, meget lekker hest. Vi setter ikke karakter på sprangprestasjonen, men jeg tror det blir riktig, riktig godt og vi håper å se den til 2-årsavprøvning.»

Etter løshoppingen:

«Det blir en hissegod spranghest! Hun har gjort det helt, helt perfekt til nå.»

S.E. Embla / Favorit Ask / Crelido / Corland / Camilla Viken / Stutteri Eken