S.E. Embla / Favorit Ask / Crelido / Corland / Camilla Viken / Stutteri Eken

S.E. Embla gikk til topps blant de sprangbetonte 2-åringene. Hoppa er etter Favorit Ask u. S.E. Chloé ue. Crelido. Hennes mor, S.E. Chloé ble selv Årets sprangbetonte 2-årshoppe i Norsk Varmblod i 2009. Hun er oppdrettet av Nils og Åse-Berit Jamne og eies av Ingunn og Camilla Viken som kjøpte hoppen som føll. S.E. Embla ble også «dagens føll» med 9 i helhet i region 1 i 2011.

Dagens beste 2-åring og dagens unghest

S.E. Embla kvalifiserte seg på Stutteri Enga 25. august, hvor hun ble kåret til beste 2-åring og dagens unghest med 8,5 i type og hode/hals/kropp, 7,5 i bein, 7,5 i skritt, 8 i trav og 8,5 i galopp og helhet. – Langlagt velutviklet unghoppe av god type. Harmonisk, pent hode, passe lang hals, god skulder og manke, god overlinje, velformet kryss, gode lår og underlår, ganske ledig skritt, ledig og taktmessig trav og god galopp med god bæring og oppoverbakketendens, mente dommerne.

– Det er en meget vakker 2-årshoppe som er velutviklet for alderen. Den har også en veldig god kroppsbygning. Denne hesten har en god galopp, men den har i tillegg et meget god trav, og det er det ikke alle spranghester som har. Den kan sikkert gjøre det bra i begge sportsgrener. Det blir en spennende hest å følge, og vi gratulerer med en sprangavstammet 2-årshoppe i toppklasse, avsluttet Cecilie Kilde på vegne av seg selv og dommerkollega Magne Lilleeng.

S.E. Embla / Favorit Ask / Crelido / Corland / Camilla Viken / Stutteri Eken