S.E. Miss Pogany RDH

S.E. Miss Pogany / Diarado / Corland / Camilla Viken / Norsk Breeders Trophy / Arendal / NBT / Norsk Varmblod / Stutteri Eken

Hoppe født 2010
Norsk Varmblod
RDH-kåret Dansk Varmblod

Diarado Diamant de Semilly Le Tot de Semilly
Venise des Cresles
Roxette I Corrado I
Kimberly III
Concordia Corland Cor de la Bryere
Thyra
Afrodite Lavallo
Angeliquei

DSC_5029SE_Miss_PoganyS.E. Miss Pogany er holsteiner-hingsten Diarados første avkom født i Norge. Hennes mor stod hos Paul Schockemöhle sommeren 2009 for å bli bedekket med hingsten, og i august året etter ble Miss Pogany født. Kun noen uker etter fødselen var hun med på Føllfestivalen, hvor hun fikk 9 i helhet av de danske dommerne og ble nummer to sammenlagt av alle sprangføllene.

«Det er et meget flott føll. Et stort og velutviklet føll av fremragende type. Det er god harmoni i kroppen, det er et godt salleie, halsen vender riktig. Det er en muskulløs, velformet og smidig overlinje. Bevegelsen er god i skritt og særdeles god i trav og galopp.»

På Norsk Varmblods utstilling uken etter ble hun også satt fremst av sprangføllene. Dommer Jens Søgaard (DK) beskrev henne på følgende måte:

«Et deilig, edelt føll med godt uttrykk som viser en veldig smidig galopp som passer riktig godt til en spranghest. Den er effektiv, den er hurtigreagerende  og den kan akselerere. Et deilig, tiltalende føll. Den har de ting som en spranghest skal ha. Som spranghest er det jo absolutt også en fordel at det er en god edelhetsgrad.»

10329239_10153639554571843_6118232608018748079_n1. september 2013 ble hun kåret i DH i Dansk Varmblod.  – En ganske elegant, uttrykksfull hoppe som har en flott form på sin front og sin hals. Et godt salleie. Lang, skrå skulder. Velmarkert lang manke. God overlinje. Det er et godt fundament. 

Sportsprestasjoner

I 2015 mistet hun føllet hun ventet etter Corino VDL (Corrado I/Quinar) og settes dermed i gang i sporten. P.g.a. føllet har hun fått dispensasjon til å gå på samme vilkår som hestene født i 2011.

S.E. Miss Pogany hadde en fantastisk sportssesong i 2016. Hun begynte på sprangtreninger for Amund Eide januar 2016, og dro inn premier på nesten hvert eneste stevne hun var på fra februar til august. Hun leverte på alle områder, med teknikk, kapasitet, ridbarhet og en ekstremt god vinnerskalle. Sesongen ble avsluttet med en strålende 2. plass i Norsk Breeders Trophy. Noen uker etterpå ble det klart at skaden hun pådro seg som 2-åring hadde slått opp igjen, og vi besluttet derfor å sette henne i avl f.o.m. våren 2017.

I august 2016 ble hun tildelt R fra Dansk Varmblod. R-en har hun fått på bakgrunn av sine flotte sportsresultater i år, hvor hun har plukket ca tjue plasseringer denne sesongen opp til 120 cm og på store stevner som Landsmesterskapet og Norsk Breeders Trophy.

Hva sier rytteren?

Camilla Viken trente og red hesten i 2016, og har følgende å si om hoppen:

Jeg begynte å ri S.E. Miss Pogany som 5-åring høsten 2015 og hun viste lovende takter fra første stund. Selv om hun hadde hoppet lite under rytter tidligere, grunnet drektighet, var hun veldig hinderklok og hoppet med en overbevisende teknikk og spenst.

Sesongen 2016 begynte med hennes aller første stevne i månedsskiftet januar/februar og avsluttet med Norsk Breeders Trophy i Arendal i august. Gjennom hele sesongen har hun hatt fine resultater og har tatt med seg premier fra så å si alle stevnene hun har deltatt på, noe som viser hennes kvaliteter.

Denne hoppen er født med sal på ryggen og er ekstremt ridbar, rett og slett en fryd å ri på. Hun har en god, rund galopp og et meget fint sprang. Det er bare å stille seg i kø når føllene kommer, blir de i nærheten av sin mor blir det veldig fine spranghester med gode gangarter.

Avkom

S.E. Pirouz / Tobajo Picez / S.E. Miss Pogany / Tobajo Picez / Stutteri Eken

2018

Hennes første avkom, S.E. Pirouz (e. Tobajo Picez) vant regionsutstillingen overlegent og tok også hjem seieren som «Årets sprangbetonte hingsteføll 2018» under Eliteskuet.

S.E. Kazando / Kazan Z / Diarado / Corland / Stutteri Eken / Eliteskuet / Norsk Varmblod

2020

S.E. Kazando, hingst født 8. mai 2020 e. Kazan Z (Baloubet du Rouet/Heartbreaker).

«Årets sprangbetonte hingsteføll 2020» på Norsk Varmblod Eliteskue.

S.E. Zendaya / Montender / Diarado / Corland / S.E. Miss Pogany / Stutteri Eken

2021

S.E. Zendaya, hoppe født 26. mai 2021 e. Montender (Contender/Burggraaf).

1. premie og 1. i kvalitet på regional utstilling, uttatt til Norsk Varmblod Eliteskue.

2023

S.E. Qanndia, hoppe født 19. april 2023 e. Qannando B&V (Kannan x Emerald van't Ruitershof)

Video

Bilder

S.E. Miss Pogany / Camilla Viken / Diarado / Corland / Stutteri Eken / Eliteskuet / Norsk Varmblod